Konzumácia rýb, najmä tých morských, z oblastí chladných vôd je pre naše zdravie veľmi prospešná. Sú bohatým zdrojom kvalitných bielkovín, jódu, selénu. zinku a zdravých omega-3 tukov (mastné kyseliny DHA a EPA). Aj Vy konzumuje radi ryby? Žiaľ nemusia byť až tak zdravé!
KVALITA RÝB
Ľudia si najčastejšie kladú v súvislosti s rybím mäsom a morskými "plodmi" tieto otázky: Ako si správne zvoliť z veľkého výberu v obchodoch? Vybrať si čerstvú rybu, alebo zmrazenú? Alebo siahnuť dokonca po tuniakovi v konzerve? Kľúčovým faktorom pre chuť a kvalitu ryby je čo najkratšia doba medzi jej výlovom a spracovaním. Ak teda vidíte dlho vystavené ryby na pultoch predajní, zaručene už také čerstvé byť nemusia! Najmä ak sa predávajú v krajinách, ktoré nemajú moria. Morské ryby sa lovia často ďaleko od pobrežia. Preto sa ryby začali filetovať a zamrazovať okamžite na palubách lodí. Taká rybia surovina sa nazýva „seafrozen“, čo v preklade znamená zamrazené na mori. Takto rýchlo zmrazené ryby sa dostanú na Váš stôl v čo najčerstvejšom stave, i keď musia putovať dlhú cestu.